Home » 7 kopjes thee

7 kopjes thee en 'n scheutje liefde

 

 

 

 

 

 

 

Hoe vaak  delen we niet een kopje koffie of thee met een dierbare vriend

of vriendin?  Op de momenten dat het leven minder gemakkelijk verloopt zijn er meestal al wat meer kopjes nodig om het hart te luchten en beter nog is een grote pot thee.

 

We hebben allemaal een 'rugzak' die we met ons meedragen, de een kan die gemakkelijker met regelmaat leegmaken dan de ander en als dat leegmaken moeilijk gaat komt er een moment dat alles even teveel wordt. Het is dan prettig als er mensen in je omgeving zijn waar je je hart kunt luchten, maar wat als je die mensen niet hebt? Of wat als je inderdaad met iets zit  dat je moeilijk met iemand in je directe omgeving kunt delen? Ervaring leert dat het toch belangrijk is om je emoties te uiten.

 

Niet alles echter laat zich zo gemakkelijk vertellen, ook niet aan die goede vriendin, want soms hebben we net iets meer afstand nodig om dat wat zwaar weegt te delen; dan is het juist fijn om bij iemand terecht te kunnen die je niet

kent maar die wel een luisterend oor heeft, die vrij is van oordeel, zich gemakkelijk in een ander kan verplaatsen; iemand die meevoelend is en de juiste vragen kan stellen waardoor je zelf de inzichten opdoet waar je naar op zoek bent. 

 

Ik heb zelf mogen ervaren dat schrijven op kan luchten; papier  is geduldig en oordeelt niet, alles kan en alles mag.  Toch is het ook fijn als je je emoties kunt delen met iemand die je kunt vertrouwen  maar die geen banden heeft met jouw leven, zodat je je verhaal vrijuit kunt vertellen waardoor je rugzak en dus ook je hart weer lichter wordt.  Voordeel van schrijven is dat je het thuis vanaf je eigen vertrouwde plek kunt doen wanneer jij dat wil. 

 Zit jij met een verhaal dat je wil delen om zo tot inzichten te komen waardoor je een andere kijk op het leven kunt krijgen?  Of ben je iemand veloren en wil je verdriet delen?   Stuur me dan een mailtje en ik neem contact met je op. 

 

7 Kopjes Thee ? 

7?  Ja 7..  Het getal 7 is een Zielsgetal, een heilig getal,het getal met de grootste magische kracht en het staat symbool voor de heelheid van de mens.

 De 7 staat ook voor het element water  en gevoel. Het is het getal van de wijze, begrijpt de wereld en het verband met de hogere dimensie; is zich bewust van traditie, dorst naar kennis en het delen van diepgaande gedachten, heeft een spirituele natuur,is intuïtief en zoekt naar waarheid.  Doet aan introspectie, bezit genezingskracht, houdt van harmonie en heeft liefde voor schoonheid.

7 staat ook voor 7 zussen;  zowel op aarde als aan de hemel. Ik ben zelf een van 7 zussen  en aan de hemel zijn  in de steelpan van de Grote Beer de Pleiaden te zien.  Dit zijn  ook 7 zussen die door de oppergod Zeus als sterren aan de hemel geplaatst werden in bescherming tegen Orion die deze 7 zussen al 7 jaar achtervolgde.

 

de 7 fasen van spiritueel bewustzijn

Het getal 7 is zonder meer een van de oudste symbolen van wijsheid. Ga maar na:
de 7 planeten, de 7 scheppingsdagen, de 7 hemelen, de 7 poorten naar de onderwereld, 7 zusters, 7 heuvelen, 7 chakra’s, 7 sterren, de 7 zuilen van Vrouwe Wijsheid, de 7 gaven van de Heilige Geest, 7 innerlijke steden, 7 kosmische wetten en de 7 paden van het labyrint.


Vrijwel alle religieuze tradities kennen de zevenvoudige weg:
In het oude Sumerië werd de inwijding naar de Godin gevierd op de zigurrat: een tempel met 7 ommegangen. In het oude Egypte sprak men van 7 Hathors, de bewaaksters van de 7 hemelsferen. De Andestraditie kent 7 stadia van spiritueel bewustzijn, ieder gekoppeld aan een niveau van priesterschap. De tempels van de Inka’s zijn daarop gebaseerd: 7 bronnen, 7 nissen, 7 niveaus. In de Bijbel komt het getal 7 op allerlei plaatsen voor, met als hoogtepunt de Openbaringen van Johannes. In zijn brieven aan de 7 steden beschrijft hij in feite zijn eigen inwijdingsweg. Bekend in de Christelijke traditie is het werk van Teresa van Avila, een Spaanse mystica uit de zestiende eeuw. Zij sprak over een diamanten Innerlijke Burcht met 7 verblijfplaatsen voor de ziel. En in de Islam is er het mythische gedicht ‘De zeven conferenties van de vogels’. 

7 blijkt een oeroude sleutel te zijn tot inwijding in spirituele wijsheid. Een sleutel die de weg opent naar het heilig huwelijk tussen hemel en aarde, mens en kosmos, ziel en geest: de weg naar een ‘nieuwe wereld’. Lang was deze wijsheid voorbehouden aan kleinere groepen ingewijden. Maar nu is ze steeds meer aan het terugkeren...   ( bron Selma Sevenhuijsen - oude wijsheid voor een nieuw tijd ) www.selmasevenhuijsen.nl