Home » Blog

Krachten bundelen en een magisch mooi weekend neerzetten, een wens van ons beide die inmiddels concreet is geworden. De liefde voor Encaustic heeft ons samen gebracht. Beide werken we graag vanuit ons gevoel en delen we de passie voor het schilderen op de Hotplate. Verbindingen leggen met je diepste zelf om van hier uit te schilderen en verbindingen leggen met elkaar, we weten inmiddels beide hoe waardevol dat is.  Schilderen is namelijk veel meer dan alleen technieken. Het is een beleving, een proces, een reis waarin we anderen graag  mee willen nemen. 

Juli 2016

Vanaf 1 juli is mijn eigen set met inzichtkaarten verkrijgbaar via Bullseye Publishing en/of via mijzelf. 

40 prachtige afbeeldingen met de bijbehorende teksten in een boekje.

Interesse? neem dan contact met me op via de knop contact. Maart 2016

Dementie; voor velen een heftige ervaring maar zou het kunnen zijn dat zelfs deze nare 'ziekte' een doel heeft?  Desiree van Koningsbrugge heeft een andere kijk op dementie.

Dementie, leven in een nieuwe dimensie

De man was al geruime tijd dement en tijdens de reading op afstand zag ik waar hij mee bezig was in dit laatste proces va...n zijn leven. Ik zag hoe hij nu, met veel moeite, keek naar zijn jeugd.
Hoe hij geslagen was door iemand waar hij ontzag voor diende te hebben. Het gemis van een moeder in zijn leven. Ik zag ook dat hij spijt had van bepaalde keuzes in zijn leven en met dit alles was hij nu bezig in het, voor de buitenwereld, onzichtbare proces van dementie.
Zijn dochter had deze reading aangevraagd en ze was blij te ontdekken dat deze “ziekte”een bedoeling bleek te hebben. Dit te weten van haar vader bracht een stukje berusting voor haar. Ze was ook blij dat het vasthouden van zijn hand een groot gevoel van steun creëerde voor haar vader want ook dit werd zichtbaar tijdens de reading.

De diepere betekenis van een aandoening als dementie lijkt nieuw maar is eigenlijk vergeten kennis van lang geleden. In oude culturen kijkt men op een heel andere manier naar het leven.
Daar worden allerlei levenssituaties omringt met rituelen die mede als doel hebben te ondersteunen en waar nodig verdriet en pijn te verwerken.
In de huidige samenleving zijn wij dat kwijtgeraakt waardoor onverwerkte emoties opgeslagen blijven in ons systeem. Bij dementie trekt de persoon in kwestie zich terug in zijn eigen wereld.
Het is voor de naasten verdrietig om te aanschouwen en voor de dementerende een noodzakelijke periode alvorens het leven los te kunnen laten.

Mijn moeder werd al jong dement en op een zeker moment heeft zij mij, in een droom, laten weten dat het genoeg was. Ze was klaar en ik zei haar dat het goed was. Korte tijd laten is zij, toch nog vrij onverwacht, overleden. De dementie gaf haar de ruimte om te verwerken en onze liefdevolle zorg heeft haar daarbij ondersteund.
Ondersteuning die wij allen op enig moment nodig hebben. Deels door meer te weten over een ziekte zoals dementie of middels een reading waarmee inzicht ontstaat in het proces van je partner of ouder.

tekst: Desiree van Koningsbrugge


Vrede -  Oktober 2015

Opgroeien in een land vol haat en verbittering, denken dat gerechtigheid en wraak hetzelfde zijn. Het besluit om Hebreeuws te leren brengt een totaal andere visie. Nu geeft hij lezingen in de hoop dat hij anderen ook kan laten zien dat wraak geen gerechtigheid brengt maar alleen meer verbittering. De wereld heeft meer van deze mensen nodig..

 

Expositie Someren - September 2015

Gevraagd worden of je wil exposeren in een ruimte waar bijna dagelijks mensen komen is toch weer een mooie ervaring.  Hopelijk zijn er ook mensen die geraakt worden door dat wat te zien is.

 

Thuis - mei 2015

In mijn encaustic werk ik vaak met wit om 'iets' te vangen wat moeilijk met woorden te beschrijven is. Voor mezelf is dat altijd het gevoel van "Thuis" maar hoe leg je aan mensen uit waar Thuis dan is...

Voor mijn verjaardag kreeg ik het nieuwste boek van Raymond Moody ( zo fijn als boeken mij vinden ) over Gedeelde ervaringen met de dood. Verhalen van mensen uit alle streken van de wereld die vertellen wat ze mee hebben gemaakt terwijl ze aanwezig waren tijdens het sterven ...van een geliefde (maar ook van onbekenden ) bijna telkens komt in die verhalen een beschrijving van een overweldigend maar vooral liefdevol licht.. en ook al heb ik zelf zo'n ervaring nooit meegemaakt is er toch de herkenning van dat licht. Het is precies dat wat ik vaak probeer te 'vangen' in mijn werk maar ook dat wat me aanspoort om die schilderijen te maken. Zelfs nu ik dit zit te schrijven voel ik me erdoor geraakt, het is niet iets wat in me zit maar iets wat door me heen gaat en me raakt tot diep in mijn ziel. Dit is ook waar mijn 'weten' vandaan komt.

Sta ik hier altijd mee in contact? nee... het leven van alledag brengt me maar al te vaak nog steeds in mijn egostukken maar als ik schilder en ook als ik schrijf met mensen die het even moeilijk hebben in het leven is dit wat door me heen werkt. Dit is liefde en hoe mooi is het dat blijkbaar heel veel mensen even mogen ervaren waar hun geliefden zijn na hun overlijden.. een plek waar inderdaad het lijden over is..

( Boek; Een blik in de eeuwigheid van Raymond Moody - een aanrader voor iedereen )

 

 

 

 Aquarian Age - April 2015

  “When the moon is in the 7th house,
    And Jupiter aligns with Mars.
    Then peace will guide the planets,
     And love will steer the stars… "

 

Wij leven energetisch gezien sinds een paar jaar in het Aquarius (waterman ) tijdperk. Wat is er nu eigenlijk zo bijzonder aan dit tijdperk?

 

 Zowel astronomisch als astrologisch is het Watermantijdperk een gegeven. Zoals bekend draait de aarde in 12 maanden rond de zon en zo komen de 12 dierenriemtekens aan bod. Maar ook de zon doorloopt de 12 dierenriemtekens, weliswaar in omgekeerde richting. Vandaar dat we van het Vissentijdperk naar het Watermantijdperk gaan. Het doorlopen van deze 12 dierenriemtekens neemt bij de zon ongeveer 26.000 jaar in beslag, hetgeen we een sterrenjaar noemen. En elke sterrenmaand duurt dus ongeveer 2165 jaar en noemen we een tijdperk. Het begin van het Vissentijdperk werd 2000 jaar geleden ingeleid door Jezus en was een bijzonder en belangrijk moment. Hierin gaf Hij aan wat de nieuwe waarden en normen voor het dan komende tijdperk was. Vanzelfsprekend is dus ook de huidige overgang bijzonder. Maar wat het extra bijzonder maakt, is het feit dat het ook een overgang van een zonnejaar is, het afsluiten van een periode van 26.000 jaar!

Kwaliteit

Het verschil tussen astronomie en astrologie is o.a. dat de astrologie ook energieën toekent aan de planeten en sterren. In vroegere tijden van de mensheid maakte men overigens dit verschil niet en waren beiden vakgebieden hetzelfde. Het Vissentijdperk heeft ons veel gebracht en was – vanzelfsprekend – een noodzakelijke stap in onze ontwikkeling. Er is veel welvaart gekomen en het proces van de individualisering is essentieel geweest. Weliswaar, met alle gevolgen van dien! Afgescheidenheid, macht, eigen belang, geld en hebzucht.

Overgang

Aan het einde van elk tijdperk stortten de oude machtsbolwerken neer. De vorm staat er nog wel, maar de energie die het moet invullen wordt steeds minder en uiteindelijk is het er niet meer. Tevens werpen tijdperken en hun energieën hun schaduw al vooruit. Volgens Benjamin Creme is de kosmische energie van Vissen zich al in 1675 langzaam beginnen terug te trekken en zijn de energieën van Waterman in dat jaar voor het eerst voorzichtigjes op Aarde gekomen. Beroemde kunstenaars en geestelijk hoog ontwikkelde mensen als Rembrandt en Mozart hebben dit al aangevoeld en geuit in hun werk. De Watermanenergie heeft als het ware een aanloop gehad en is nu het op volle sterkte aanwezig. Althans, sterk genoeg om een doorbraak te forceren.

De nieuwe energie

De voornaamste hoedanigheid van het Watermantijdperk is synthese. ‘Alles komt bij elkaar en wordt duidelijk’. Doordat we gaan ontdekken wat bewustzijn is, komen we achter de grote wetten van het leven, zoals de wet van karma en de wet van reïncarnatie. We gaan werkelijk beseffen dat alles energie is en dat we allen bewustzijn zijn. Dat de mens veel meer is dan zijn lichaam en dat we behoren tot één kosmische familie. Het wordt daardoor het tijdperk van het algemene belang, samen delen, geestelijke ontwikkeling, de ontdekking van onze bron én onze bestemming.

Sluiers

We zijn nu vlak voor de doorbraak, die ons een ruimere werkelijkheid zal ontsluieren. Want vele sluiers worden dunner. Steeds duidelijker kunnen we een nieuwe werkelijkheid gewaarworden. Aan de ene kant kunnen we steeds makkelijker zien hoe fout we bezig zijn en vragen ons af, waarom we dit niet eerder hadden opgemerkt!  Het is nu zo klip en klaar: de misstanden binnen het financiële systeem, de ecologische ramp die gaande is, het belachelijke verschil tussen arm en rijk, noem maar op. Alles komt uit, alles komt nu boven, niets kan meer bedekt worden. Aan de andere kant wordt ook letterlijk de sluier tussen onze werkelijkheid en andere bewustzijnslagen dunner. Het schijnt dat de sluier met het verre verleden van Atlantis veel ijler is geworden, waardoor de kennis uit deze gouden tijd van de mensheid tijdens Waterman beschikbaar wordt (Waterman staat ook symbool voor Atlantis). Als dat zo is, dan is er een cyclus van 98.000 jaar onder water geweest en mag nu weer naar boven komen. Maar ook de sluier met die van het hiernamaals is veel dunner geworden. Het hiernamaals kan steeds makkelijker met ons contact maken en vice versa.

Nu is de tijd …

Begint het u te dagen in welke on-ge-lo-fe-lijk-e belangrijke tijd we leven? Dit zeg ik niet omdat elke generatie zijn eigen tijd heel bijzonder vindt. Nee, dit historische kantelpunt is een wetenschappelijk gegeven en kosmisch allang uitgestippeld: de herrijzenis van de Atlantische kennis (98.000 jaar), het begin van een nieuw  dierenriemtijdperk, Waterman. En al deze vibraties, energieën en ontwikkelingen zijn op een of andere manier nu heel goed zichtbaar en voelbaar om ons heen. Het is bijna zover … we staan aan het begin van het tijdperk van de geboorte van de kosmische mens!

Tekst: Ronald Jan Heijn

                                                                 

 

Verdriet bij rouw hoe ga je daar mee om?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Tilly Custers
2 jaar geleden

Hoi Liesbeth, voor het eerst kijk ik op je website. Ik herinner me het ontstaan ervan. Wat ziet het er mooi uit en wat een prachtige teksten. Wens je veel succes met doorontwikkelen.
Groetjes Tilly