Home » Coaching

Coaching

 

Life gave me smiles and life gave me tears, at some point it gave me the feeling of drowning.

I kept faith and held on to trust and learned that my experiences are my treasures.   - Liesbeth Vaes

Coaching  - luisterend oor.

 

Coaching is samen op reis gaan. 

 

We leven in een hectische tijd waarin het soms lastig is om de juiste persoon te vinden die wil luisteren naar de levensvragen die ons bezig houden. 

Ga je dan naar een coach of therapeut?  Of is dat toch een stap te ver?

Ik ben geen coach met een opleiding waarbij er volgens een bepaald schema gewerkt wordt. Ik heb zelf zulke sessies ervaren en die hielpen mij niet verder.  Wat mij wel geholpen heeft was degene die echt naar me luisterde en zo ruimte gaf aan dat wat mocht gebeuren. 

Dit wil ik jou ook bieden;  Ik wil met je samen zitten en naar je luisteren; echt luisteren.  Samen die innerlijke reis aangaan die jou weer in je kracht brengt. 

 

Het leven heeft het nodige op mijn eigen bord gelegd waardoor ik zelf op zoek ben gegaan naar antwoorden, naar wegen die me verder kon helpen en dat kan ik delen.  Ik heb op andere manieren 'gestudeerd' en als jij je verhaal met me wil delen dan kan ik me inleven, juist vanuit de stukken die ik doorleeft heb. 

Ik heb boeken gelezen, spirituele cursussen gevolgd. Een energetische opleiding gevolgd, online studies gedaan. Lezingen van coaches die mij wel aanspraken gevolgd, maar vooral ben ik continu bezig met ontdekken waar de kracht van het leven ligt.  En telkens is er het weten dat er achter alles een oneindige wijsheid zit.

 

Inmiddels heb ik met veel mensen gesprekken gevoerd, en iedere keer weer ben ik dankbaar voor de mooie verbindingen die mogen ontstaan.  Juist in die verbinding kan er iets waardevols gebeuren waardoor de ander nieuwe inzichten kan krijgen, en zo weer een of meerdere stappen verder kan zetten.   

 

Naast de een-op-een gesprekken mag je me tussentijds ook altijd mailen. 

 

 


 

Gesprekken

 

Hoe vaak  delen we niet een kopje koffie of thee met een dierbare vriend of vriendin?  Op de momenten dat het leven minder gemakkelijk verloopt zijn er meestal al wat meer kopjes nodig om het hart te luchten en beter nog is een grote pot thee.

 

We hebben allemaal een 'rugzak' die we met ons meedragen, de een kan die gemakkelijker met regelmaat leegmaken dan de ander en als dat leegmaken moeilijk gaat komt er een moment dat alles even teveel wordt. Het is dan prettig als er mensen in je omgeving zijn waar je je hart kunt luchten, maar wat als je die mensen niet hebt? Of wat als je inderdaad met iets zit  dat je moeilijk met iemand in je directe omgeving kunt delen? Ervaring leert dat het toch belangrijk is om je emoties te uiten.

 

Niet alles echter laat zich zo gemakkelijk vertellen, ook niet aan die goede vriendin, want soms hebben we net iets meer afstand nodig om dat wat zwaar weegt te delen; dan is het juist fijn om bij iemand terecht te kunnen die je niet kent maar die wel een luisterend oor heeft, die vrij is van oordeel, zich gemakkelijk in een ander kan verplaatsen; iemand die meevoelend is en de juiste vragen kan stellen waardoor je zelf de inzichten opdoet waar je naar op zoek bent. 

Zit jij met vraagstukken, wellicht kan ik dan met je meekijken.  Vanuit mijn eigen ervaringen weet ik wat het van je vraagt als het leven je bij stukken brengt die heling nodig hebben.  Eventueel zet ik dan mijn encaustic in om inzichten te krijgen.

Schrijven

Een andere manier is helen via het schrijven:

Zelf heb ik ook mogen ervaren dat schrijven op kan luchten; papier  is geduldig en oordeelt niet, alles kan en alles mag.  Toch is het ook fijn als je je emoties kunt delen met iemand die je kunt vertrouwen  maar die geen banden heeft met jouw leven, zodat je je verhaal vrijuit kunt vertellen waardoor je rugzak en dus ook je hart weer lichter wordt.  Voordeel van schrijven is dat je het thuis vanaf je eigen vertrouwde plek kunt doen wanneer jij dat wil. 

 Zit jij met een verhaal dat je wil delen om zo tot inzichten te komen waardoor je een andere kijk op het leven kunt krijgen?     Stuur me dan een mailtje en ik neem contact met je op. 


Kosten per sessie; €  50,-  tijdsduur ongeveer 1,5 uur. 

Heb je interesse en/of vragen?  Stuur me dan een berichtje en ik neem contact met je op.