Home » Geestelijke begeleiding

Begeleiding

 

Life gave me smiles and life gave me tears, at some point it gave me the feeling of drowning.

I kept faith and held on to trust and learned that my experiences are my treasures.   - Liesbeth Vaes

We krijgen allemaal te maken met ervaringen die veel van ons kunnen vragen, waarbij we het soms ook nodig hebben dat een ander meekijkt, meeluistert, en eventueel mee op zoek gaat naar antwoorden zodat de ervaringen transformeren in een waardevolle aanvulling in je leven.  

Samen op reis:

Voor mensen met een hulpvraag bied ik een veilige omgeving om via het werken met was, kleur en/of gesprekken op zoek te gaan naar wat er speelt, om indien nodig contact te maken met het gevoel en onderliggende emoties. 

Vanuit gelijkwaardigheid, respect en een open houding,  oordeelloos  luisteren en de gedachte dat we allemaal de antwoorden in ons dragen. Samen gaan we op zoek naar jouw eigen wijsheid.   

Als intuïtief begeleider werk ik voornamelijk vanuit mijn eigen inzichten en ervaringen.  Maar ik heb ook opleidingen en trainingen gevolgd om jou nog meer te kunnen bieden. 

Luisterend oor: 

We leven in een hectische tijd waarin het soms lastig is om de juiste persoon te vinden die wil luisteren naar de levensvragen die ons bezig houden. 

Ga je dan naar een coach of therapeut?  Of is dat toch een stap te ver? Velen hebben geen coach nodig maar een luisterend oor.  Voor hen is het voldoende dat er even iemand is die echt kan luisteren. 

Dit wil ik jou ook bieden;  Ik wil met je samen zitten en naar je luisteren; echt luisteren.  Samen die innerlijke reis aangaan die jou weer in je kracht brengt, waarbij je je eigen inzichten opdoet door het gesprek dat mag ontstaan.  

 

 

Het leven heeft het nodige op mijn eigen pad gebracht  waardoor ik zelf op zoek ben gegaan naar antwoorden, naar wegen die me verder kon helpen en dat kan ik delen.  Ik heb op andere manieren 'gestudeerd' en als jij je verhaal met me wil delen dan kan ik me inleven, juist vanuit de stukken die ik doorleeft heb. 

Ik heb boeken gelezen, cursussen en trainingen gevolgd. Een energetische opleiding gevolgd, online studies gedaan. Lezingen gevolgd, en heel veel gelezen.  Maar vooral ben ik continu bezig met ontdekken waar de kracht van het leven ligt.  En telkens is er het weten dat er achter alles een oneindige wijsheid zit.

 

Inmiddels heb ik met veel mensen gesprekken gevoerd, en iedere keer weer ben ik dankbaar voor de mooie verbindingen die mogen ontstaan.  Juist in die verbinding kan er iets waardevols gebeuren waardoor de ander nieuwe inzichten kan krijgen, en zo weer een of meerdere stappen verder kan zetten.   

 

Naast de een-op-een gesprekken mag je me tussentijds ook altijd mailen. 

                   

                                                        ---------------------------------------------------------

 

"Het is jouw Zijn dat mensen op hun gemak stelt, men voelt gewoon dat men bij jou iets kan neerleggen wat ook bij jou zal blijven, men voelt ook dat je luistert en de woorden van de ander opneemt, maar niet gaat oordelen."

 

 


 

Gesprekken

 

Hoe vaak  delen we niet een kopje koffie of thee met een dierbare vriend of vriendin?  Op de momenten dat het leven minder gemakkelijk verloopt zijn er meestal al wat meer kopjes nodig om het hart te luchten en beter nog is een grote pot thee.

 

We hebben allemaal een 'rugzak' die we met ons meedragen, de een kan die gemakkelijker met regelmaat leegmaken dan de ander en als dat leegmaken moeilijk gaat komt er een moment dat alles even teveel wordt. Het is dan prettig als er mensen in je omgeving zijn waar je je hart kunt luchten, maar wat als je die mensen niet hebt? Of wat als je inderdaad met iets zit  dat je moeilijk met iemand in je directe omgeving kunt delen? Ervaring leert dat het toch belangrijk is om je emoties te uiten.

 

Niet alles echter laat zich zo gemakkelijk vertellen, ook niet aan die goede vriendin, want soms hebben we net iets meer afstand nodig om dat wat zwaar weegt te delen; dan is het juist fijn om bij iemand terecht te kunnen die je niet kent maar die wel een luisterend oor heeft, die vrij is van oordeel, zich gemakkelijk in een ander kan verplaatsen; iemand die meevoelend is en de juiste vragen kan stellen waardoor je zelf de inzichten opdoet waar je naar op zoek bent. 

Zit jij met vraagstukken, wellicht kan ik dan met je meekijken.  Vanuit mijn eigen ervaringen weet ik wat het van je vraagt als het leven je bij stukken brengt die heling nodig hebben.  Eventueel zet ik dan mijn encaustic in om inzichten te krijgen.

 

De gesprekken kunnen ook plaatsvinden tijdens een wandeling in de natuur, of in een rustige openbare omgeving, we kunnen samen bespreken wat jouw voorkeur heeft. 

Schrijven

Een andere manier is helen via het schrijven:

Zelf heb ik ook mogen ervaren dat schrijven op kan luchten; papier  is geduldig en oordeelt niet, alles kan en alles mag.  Toch is het ook fijn als je je emoties kunt delen met iemand die je kunt vertrouwen  maar die geen banden heeft met jouw leven, zodat je je verhaal vrijuit kunt vertellen waardoor je rugzak en dus ook je hart weer lichter wordt.  Voordeel van schrijven is dat je het thuis vanaf je eigen vertrouwde plek kunt doen wanneer jij dat wil. 

 Zit jij met een verhaal dat je wil delen om zo tot inzichten te komen waardoor je een andere kijk op het leven kunt krijgen?     Stuur me dan een mailtje en ik neem contact met je op. 


Kosten per sessie; €  50,-  tijdsduur ongeveer 1,5 uur. 

Heb je interesse en/of vragen?  Stuur me dan een berichtje en ik neem contact met je op.