Diepzielduiken

Spaceholder

Tijdens mijn leven heb ik behoorlijk wat ervaringen mogen doorleven,  daardoor weet ik wat emoties met een mens kunnen doen.   Heb ik mogen leren hoe waardevol het is om deze juist te voelen en om ze te doorleven.    

 

Tijdens de diverse workshops die ik in de afgelopen jaren heb mogen geven merkte ik ook telkens dat juist het verhaal achter de creaties mij interesseerde.  De gesprekken raakten steeds meer en daarin ontstond langzaam het stukje 'coaching' vanuit wat ik zag, hoorde en voelde.   Ik noem mezelf geen coach,  maar ik kan wel jouw spaceholder zijn,  degene die jou de  (ziels) ruimte geeft om je verhaal in alle openheid te delen en om jouw emoties te laten zijn, juist omdat daar een belangrijk deel van jouw heling ligt.  Tijdens dat gesprek voel ik wat er mag zijn en ga ik je zeker uitnodigen om de diepte in te gaan.   

 

Op dit pad heb ik wel trainingen gevolgd waarin ik het systemisch werken heb ontdekt en dat ik ook graag als extra inzet.

Heb je interesse in een workshop of een sessie? Neem dan contact op zodat ik ook met jou in gesprek kan gaan. 

 

Tijdsduur; Ong 2,5  uur.  Kosten; € 60,-

Rouw in Kleur

 

Rouw, rouw om het verlies van een geliefde, brengt donkerte in ons leven, rouw voelt zwaar, zwart.  Het haalt alle kleur weg uit het leven,  geen gouden randjes meer aan de dagen, geen licht dat verwarmt. In het donkerste donker is alleen kou, althans zo voelt het.   Been there, done that..

 

Het licht is er wel, nog steeds, het leven is nog steeds gevuld met kleur, alleen ervaart degene in diepe rouw dit niet, voelt het alsof samen met de liefde alle kleur is verdwenen.

 

En toch…rouw, verdriet,  is juist een teken van liefde, anders kon je zonder problemen doorgaan met je leven.  Degene die je verloor “verdiend” je verdriet.  Het is zeggen ‘ik hou zoveel van je’ zonder de woorden.

 

Om te kunnen helen mag het rouwproces er ook zijn, daarin vinden we een nieuwe weg om ons met de ander te verbinden.   Want een compleet afscheid zal er nooit zijn.   Dat is het cadeau dat we door het rouwproces kunnen ervaren.  “Niet meer hier, maar altijd bij ons”  Is een waarheid die alleen de tijd ons kan leren.   De liefde tussen jullie gaat niet verloren, het vraagt alleen een andere manier van zijn.

 

Ervaar jij het donkere van rouw, laat me je dan meenemen in een samenzijn waarin we zelf weer voorzichtig wat kleur brengen. 

 

Wellicht kun je dan ook ervaren dat kleuren juist helend kunnen werken.  

 

Zelf heb ik het encaustic ontdekt net voordat  het proces van gestolde rouw zich liet ontvouwen.  Werken met was en kleur heeft me geholpen in een zwaar maar waardevol traject en ik wil je graag laten ervaren wat kleur voor je kan doen. 

 

Rouw in andere vormen: Niet alleen afscsheid nemen van een geliefde brengt rouw;  er zijn vele vormen van afscheid nemen die een stukje rouwverwerking vragen, denk aan; 

Het verliezen van je gezondheid, het verliezen van je baan, een scheiding, 

Angst en zorgen als je partner ongeneeslijk ziek is, maar ook diepgaande levensvragen kunnen via kleur wellicht meer inzicht brengen.   

 

We gaan ons omgeven met kleur, je hoeft niet te kunnen schilderen of tekenen,  We werken op een manier waardoor er vanzelf iets moois kan ontstaan in die kleuren. 

 

Naast het werken met kleur mag jouw verhaal er volop zijn,  ik ken verdriet, ik weet wat het kan doen.  Ik weet ook dat degene aan ‘de andere kant’ graag wil dat je de kleur van het leven toelaat.

 

Ik ben geen therapeut, ook geen coach, ik ben ervaringsdeskundige en ik wil jou graag een stukje verder helpen om weer kleuren te zien en ervaren. 

 

Kosten:   € 60,- .  Tijdsduur 2,5 tot 3 uur                                                                                          

 

Interesse?  Stuur me een berichtje via onderstaand formulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.