Rouw in Kleur

 

Rouw, rouw om het verlies van een geliefde, brengt donkerte in ons leven, rouw voelt zwaar, zwart.  Het haalt alle kleur weg uit het leven,  geen gouden randjes meer aan de dagen, geen licht dat verwarmt. In het donkerste donker is alleen kou, althans zo voelt het.   Been there, done that..

Het licht is er wel, nog steeds, het leven is nog steeds gevuld met kleur, alleen ervaart degene in diepe rouw dit niet, voelt het alsof samen met de liefde alle kleur is verdwenen.

En toch…rouw, verdriet,  is juist een teken van liefde, anders kon je zonder problemen doorgaan met je leven.  Degene die je verloor “verdiend” je verdriet.  Het is zeggen ‘ik hou zoveel van je’ zonder de woorden.

Om te kunnen helen mag het rouwproces er ook zijn, daarin vinden we een nieuwe weg om ons met de ander te verbinden.   Want een compleet afscheid zal er nooit zijn.   Dat is het cadeau dat we door het rouwproces kunnen ervaren.  “Niet meer hier, maar altijd bij ons”  Is een waarheid die alleen de tijd ons kan leren.   De liefde tussen jullie gaat niet verloren, het vraagt alleen een andere manier van zijn.

Ervaar jij het donkere van rouw, laat me je dan meenemen in een samenzijn waarin we zelf weer voorzichtig wat kleur brengen. 

Wellicht kun je dan ook ervaren dat kleuren juist helend kunnen werken.  

Zelf heb ik het encaustic ontdekt net voordat  het proces van gestolde rouw zich liet ontvouwen.  Werken met was en kleur heeft me geholpen in een zwaar maar waardevol traject en ik wil je graag laten ervaren wat kleur voor je kan doen. 

We gaan ons omgeven met kleur, je hoeft niet te kunnen schilderen of tekenen,  We werken op een manier waardoor er vanzelf iets moois kan ontstaan in die kleuren. 

Naast het werken met kleur mag jouw verhaal er volop zijn,  ik ken verdriet, ik weet wat het kan doen.  Ik weet ook dat degene aan ‘de andere kant’ graag wil dat je de kleur van het leven toelaat.

Als ervaringsdeskundige wil ik je graag een stukje verder helpen om weer kleuren te zien en ervaren. 

 

Lief mens; 

Achterblijven en los moeten laten wat je lief is,  is te groot, teveel, te zwaar, hoe moet je doorgaan zonder die ene waar je zo intens mee verbonden was? Iedere traan is een teken van liefde, van houden van..   Als die tranen mogen zijn, zul je ooit voelen dat het missen heel voorzichtig steeds een beetje meer ruimte geeft aan die liefde en dat dat uiteindelijk blijft. 

 

Kosten:   € 45,- .  Tijdsduur 2,5 tot 3 uur                                                                                          

Interesse?  Stuur me een berichtje via onderstaand formulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.